Med2 Contour

Česta pitanja

Šta čini tretman sa Med2 Contourom jedinstvenim i atraktivnim?

To je neinvazivni tretman preoblikovanja tela, izuzetno delotvoran, bezbolan i siguran. Nema potrebe za anestezijom i operacijom. Za vreme tretmana prisutan je osećaj opuštajuće, tople masaže. Odmah nakon prvog tretmana vidljivo je smanjenje obima u proseku oko 2,5 cm. Nema nikakvih poznatih kratkoročnih ili dugoročnih neželjenih efekata povezanih s tretmanom.

Zašto se uređaj Med2 Contour naziva i Vaser Shape?

Uređaj Med2Contour kompanije GENERAL PROJECT, je odmah po predstavljanju u Evropi izazvao veliku pažnju sa svojom inovativnom tehnologijom i izuzetno delotvornim rezultatima, uz najviši nivo sigurnosti u svojoj klasi, te na najvećim evropskim tržištima (Nemačka, Španija, Italija ...) postiže rekorde u prodaji.

U maju 2010. uređaj Med2Contour postaje PRVI i JEDINI uređaj svoje vrste sa klasifikacijom "FDA approved".

Ubrzo nakon toga kompanija "Sound surgical technologies", svetski poznata kompanija po uređaju VASER LIPO, prepoznajući izuzetni potencijal uređaja Med2Contour u NEINVAZIVNOM OBLIKOVANJU TELA, zajedno u joint venture projektu sa kompanijom "GENERAL PROJECT", proizvođačom uređaja Med2Contour, predstavlja uređaj Med2Contour na tržištu SAD-a kao VASER SHAPE MC1 (MC je skraćenica za Med2Contour) i počinje prodaju kroz svoje distributivne kanale. Od tada, u veoma kratkom roku ovaj jedinstveni aparat postaje jedna od glavnih tema svoje branše na najvećem estetskom tržištu u svetu i nezamenljiv deo opreme kod najpoznatijih svetskih estetskih klinika.

Kako radi Med2 Contour?

Med2Contour koristi svetski patentirani aplikator sa dve međusobno usklađene niskofrekventne ultrazvučne glave koje ciljaju neželjeno lokalizovane masne naslage neposredno ispod kože i vakum pumpu, koja tokom ultrazvučnog tretmana podiže tretirajuće masno tkivo, fiksirajući ga tačno između dve ultrazvučne glave postavljene pod uglom od 135 stepeni. Na taj način obezbeđujemo da se masne ćelije ne pomeraju za vreme ultrazvučnog delovanja i da se tretiraju, ne samo pojedine, već cele grupe masnih ćelija.

Svaka glava pušta jednak snop energije, u obliku slova V, pri čemu se maksimalna energija skuplja u špicu slova V, gde se dobija najveća zagrejanost tkiva. Na taj način dobijamo isporuku energije koja je apsolutno sigurna za površinu kože i ostala tkiva, bez nastajanja neželjenih efekata. Istovremeno u potkožnom tkivu gde se nalaze masne ćelije, zraci ultrazvićne energije se preklapaju pa je tu intezitet energije je 4 puta veći.

Zbog toga Med2Contour može isporučiti više energije, na sigurniji način, tačno tamo gde je potrebno u potkožnom tkivu.

Med Contour-ov jedinstveni ultrazvučni tretman uništava i pretvara čvrste masne ćelije u tečne masne kiseline, omogućavajući time njihovo izbacivanje iz organizma. Oslobođena mast putem limfnih sudova eliminiše se iz tela na prirodan način uz pomoć limfne drenaže. Med Contour uređaj poseduje posebo razvijenu sondu, sa kojom se otvaraju limfni čvorovi i vrši limfna dranaža, a koja se koristi uz pomoć biološke elastične membrane. Membrana izuzetno prijanja na tkivo i obezbeđuje pokretanje limfe, venske i arterijske cirkulacije, poboljšava prokrvljrnost tkiva i podstiče uklanjanje tečnosti.

Kako se telo rešava masti nakon Med2 Contour tretmana?

Med2Contour-ov jedinstveni ultrazvučni tretman razbija membrane masnih ćelija, što dovodi do njihovog uništavanja i ispuštanja triglicerida u međućelijsku tečnost, koji se uz pomoć enzimske aktivnosti dele na glicerol i više masne kiseline. Glicerol odlazi kroz krvotok a više masne kiseline se apsorbuju i preko limfnog sistema transportuju ka jetri, gde se metabolišu na prirodan način, baš kao i masnoće koje unosimo hranom. Limfna drenaža sa sondom koja je integrisana u Med2Contour uređaju, poznata kao "zonska masaža" značajno olakšava ovu eliminaciju i mora biti sprovedena kako bi pospešila ovaj proces i nastalu smesu ponudila jetri kao energiju. Umerena fizička aktivnost, konzumiranje vode i adekvatna ishrana, nakon sprovedenog tretmana, takođe utiču na efikasniju eliminaciju masnih naslaga. Budući da organizmu treba vremena da kroz metabolizam preradi i eliminiše oslobođene masne kiseline, razmak između dva tertmana treba da bude 7 do 10 dana.

Koja područja tela se mogu tretirati?

Sve locirane masne naslage, osim na licu i vratu.
Najpopularnije zone tretiranja su:

  • Područje stomaka
  • ruke (tzv. ljubavne ručke)
  • zadnjica i bokovi
  • donji deo leđa
  • jahačke pantalone
  • područje grudnjaka na leđima
  • i područja zahvaćena celulitom

Kakav osećaj je povezan s Med2 Contour tretmanom?

Tretman je od strane klijenata opisan kao topla, dubinska masaža. Ovo bi trebalo biti relativno bezbolno iskustvo, a tretman je potpuno bezbolan, prijatan i opuštajući.

Kakva pred- i post-tretmanska priprema je potrebna nakon Med2 Contour oblikovanja tela?

Treba piti više vode 24 sata pre svakog tretmana, najmanje 2 litra, kako bi se olakšalo razlaganje masnog tkiva tokom Med2Contour tretmana. Nakon tretmana klijent se odmah može vratiti svojoj dnevnoj rutini, s obzirom da nije potrebno vreme oporavka. Savetuje se umerena fizička aktivnost, konzumiranje vode i adekvatna ishrana prva tri dana nakon tretmana.

Koliko traje Med2 Contour tretman i koliko često ga treba ponoviti?

Svaki tretman obično traje 45-75 minuta, uključujući merenja, zavisno o veličini područja tretiranja. Većini klijenata dovoljno je 5 tretmana za postizanje izuzetnih rezultata.

Jesu li rezultati s Med2 Contourom trajni?

Klinički rezultati su slični rezultatima koji se dobiju sa operativnom liposukcijom i trebali bi biti trajni dok se klijent pridržava aktivnog načina života i uravnotežene ishrane

Ko su dobri kandidati za Med2 Contour oblikovanje tela?

Žene i muškarci, stariji od 16 godina sa realnim očekivanjima kako bi postigli bolji oblik tela putem aktivnog načina života i uravnotežene ishrane. Iako se u praksi gubitak telesne mase pojavljuje kao propratni efekat, Med2Contour tretman za oblikovanje tela nije primarno namenjen u te svrhe.

Ko nije pogodan kandidat?

Apsolutna kontrandikacija su žene koje su trudne. Med2Contour tretman nije preporučljiv za žene koje doje, osobe s ozbiljnim kardiovaskularnim bolestima, medicinskim transplatatima ili protezama.Dr Stojčev Stajčić - česta pitanja

Dr Stojčev Stajčić - česta pitanja 2

Pratite nas i na Facebooku!